top of page
  • Εικόνα συγγραφέαEleni Zeimpeki

Πώς επηρεάζει η γυμναστική την επιδερμίδα μας


Γυμναστική

Η άσκηση βοηθά στη διατήρηση του σωματικού βάρους, μας γεμίζει ενέργεια και μας κάνει πιο όμορφους! Ναι, η τακτική σωματική άσκηση αποτελεί κλειδί για ένα υγιές δέρμα.


Χαρίζει λαμπερό δέρμα

Η γυμναστική αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, τονώνοντας έτσι την επιδερμίδα. Η καλή κυκλοφορία του αίματος μεταφέρει τα απαραίτητα για τα κύτταρα θρεπτικά συστατικά, όπως το οξυγόνο ή οι βιταμίνες.


Λειαίνει τις ρυτίδες

Μία διατροφή πλούσια σε επεξεργασμένους υδατάνθρακες και ζάχαρη, μειώνει το κολλαγόνο και την ελαστίνη. Η συστηματική γυμναστική λοιπόν, εξουδετερώνει τα δερματικά προβλήματα που προκαλεί η διατροφή αυτή. Ρίχνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα με αποτέλεσμα να έχετε λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσετε ρυτίδες και χαλαρό δέρμα.


Καθαρίζει τους πόρους

Η εφίδρωση κατά τη διάρκεια της άσκησης βοηθά στην αποβολή των τοξινών από το σώμα και το καθάρισμα των πόρων του δέρματος. Αν έχετε τάση για ακμή, είναι εξαιρετικά επωφελής , καθώς βοηθά στη μείωση των βακτηρίων που προκαλούν σπυράκια. Φροντίστε μόνο να έχετε κάνει προηγουμένως σωστό ντεμακιγιάζ.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Αν γυμνάζεστε ενώ φοράτε makeup, αυξάνετε τις πιθανότητες να εμφανίσετε σπυράκια. Γι’ αυτόν τον λόγο πριν τη γυμναστική, κάντε ένα σωστό ντεμακιγιάζ και αφήστε την επιδερμίδα σας καθαρή, χωρίς να εφαρμόσετε ενυδατική κρέμα. Μετά τη γυμναστική, χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαπούνι σε μορφή αφρού και ενυδατώστε με μια κρέμα κατάλληλη για το δέρμα σας.

bottom of page