top of page
  • Εικόνα συγγραφέαEleni Zeimpeki

5 βήματα για σωστό ντεμακιγιάζ


Ντεμακιγιάζ

Η πιο σημαντική ρουτίνα για να διατηρείς την επιδερμίδα σου υγιή και ενυδατωμένη, είναι το σωστό ντεμακιγιάζ. Όσο βαρετό και αν σου φαίνεται, είναι αυτό που θα σε κάνει να φαίνεσαι λαμπερή.

Οι λάθος συνήθειες θα σε κάνουν να δείχνεις κουρασμένη και το δέρμα σου θαμπό και άτονο.

Ας δούμε παρακάτω τα 5 βήματα για να ξεβάφεσαι σωστά!

  1. Δοκίμασε νερό Micellaire Το νερό micellaire είναι μια εύκολη και πολύ καλή επιλογή για να ξεκινήσεις το ντεμακιγιάζ. Προτίμησε δίσκους ντεμακιγιάζ και κάνε ένα απαλό τρίψιμο σε όλο το πρόσωπο. ΠΡΟΣΟΧΗ στα μάτια. Επειδή οι βλεφαρίδες και τα φρύδια μας θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα, ακούμπησε για λίγα δευτερόλεπτα τον δίσκο επάνω ώστε να μαλακώσει η μάσκαρα και με ανοδικές κινήσεις χωρίς να τρίβεις έντονα αφαιρείς το μακιγιάζ. Tip: Αν χρησιμοποιείς αδιάβροχο μακιγιάζ, προτίμησε διφασικό νερό micellaire, το οποίο έχει βάση το λάδι και θα ξεβάψει κάθε προϊόν.

  2. Τέλος τα μαντηλάκια! Όσο εύκολη λύση και να είναι τα μαντηλάκια, δυστυχώς δεν αρκούν ώστε να κάνεις ένα σωστό ντεμακιγιάζ. Ειδικά αν ξεβάψεις το πρόσωπό σου με μαντηλάκια και ύστερα βάλεις την ενυδατική σου, τα υπολείμματα θα εισχωρήσουν στους πόρους και πολύ πιθανόν να ξυπνήσεις με σπυράκια!

  3. Να χρησιμοποιείς σαπούνι καθαρισμού Μόλις τελειώσεις με το ντεμακιγιάζ, πλύνε το πρόσωπό σου με ένα σαπούνι καθαρισμού κατάλληλο για την δικιά σου επιδερμίδα. Θα αφαιρέσει αν έχει μείνει κάτι από το μακιγιάζ σου και θα αφήσει το δέρμα σου καθαρό και έτοιμο να δεχτεί τα επόμενα προϊόντα.

  4. Μην ξεχνάς την τονωτική λοσιόν! Αφού έχεις τελειώσει με τον καθαρισμό, πέρνα με έναν δίσκο ντεμακιγιάζ σε όλο το πρόσωπο τονωτική λοσιόν. Θα επαναφέρει το ph του δέρματος στα φυσιολογικά επίπεδα, θα καθαρίσει κάθε πόρο και η ενυδατική θα εισχωρήσει σε βάθος.

  5. Ενυδάτωσε το δέρμα σου Το τελευταίο βήμα του καθαρισμού σου είναι η ενυδάτωση. Εφάρμοσε την ενυδατική σου σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό για να διατηρήσεις τη φρεσκάδα, την ελαστικότητα και τη λάμψη του δέρματός σου!


Tip: Ένα προϊόν που δοκίμασα και αγάπησα είναι το λάδι από αβοκάντο. Αν λοιπόν κάποιο βράδυ νιώσεις το δέρμα σου να σε τραβάει και να το νιώθεις αφυδατωμένο, δοκίμασε το λάδι από αβοκάντο και θα με θυμηθείς!


bottom of page