top of page
  • Εικόνα συγγραφέαEleni Zeimpeki

Μακιγιάζ άνοιξη / καλοκαίρι 2021



Η άνοιξη ήρθε και όπως τα ρούχα και τα αξεσουάρ, έτσι και το μακιγιάζ προσαρμόζεται στις νέες τάσεις. Ας δούμε λοιπόν τα στυλ και τα χρώματα που θα κυριαρχήσουν φέτος!


No makeup μακιγιάζ

Και αυτή τη σεζόν επιμένουμε στην λιγότερη κάλυψη της επιδερμίδας. Πιο συγκεκριμένα, το φυσικό μακιγιάζ χωρίς τη χρήση foundation, με την εφαρμογή μόνο του concealer, θα κάνει το τέλειο καλοκαιρινό look!


Για να έχεις ένα άψογο και φυσικό αποτέλεσμα δεν χρειάζεται να έχεις δημιουργήσει μια βαριά στρώση από το makeup.


Λαμπερή επιδερμίδα

Η ματ επιδερμίδα είναι κάτι που σιγά σιγά φεύγει από τις τάσεις. Στη θέση της έρχεται ένα υγιές δέρμα, λαμπερό και ειδικά στο επάνω μέρος του.

Μια καλή ενυδατική, ένα concealer και ένα foundation (αν θέλεις οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσεις) με ελαφριά υφή, θα σε κάνουν να έχεις μια λαμπερή επιδερμίδα.


Βάλε χρώμα με το ρουζ για νεανική όψη

Μια μικρή ποσότητα από το ρουζ στα ζυγωματικά, θα σου δώσει το χρώμα της υγείας για να έχεις ένα φυσικό και φρέσκο αποτέλεσμα.


Οι αποχρώσεις που αγαπάμε τη άνοιξη και το καλοκαίρι είναι το απαλό ροζ και το ροδακινί.

Και φυσικά δεν ξεχνάμε τo αγαπημένο μας bronzer που θα σου δώσει την ηλιοκαμένη όψη που όλες αγαπάμε. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως μην βάλεις υπερβολική ποσότητα γιατί θα σε κάνει να φαίνεσαι πορτοκαλί.


Μακιγιάζ ματιών

Αφού είπαμε τι θα κάνουμε με την βάση μας, σειρά έχει το μακιγιάζ των ματιών.

Πάμε λοιπόν να δούμε μαζί, σκιές σε διάφορες αποχρώσεις και στυλ μακιγιάζ που θα τραβήξουν τα βλέμματα.


  • Smokey Eyes σε γήινες αποχρώσεις

Αν και μπορεί να σου φαίνεται έντονο για άνοιξη / καλοκαίρι, το Smokey eyes look παραμένει μια από τις κορυφαίες τάσεις για τη σεζόν. Προτίμησε αποχρώσεις σε καφέ και χρώματα της άμμου για να μην κάνουν το αποτέλεσμα σου πιο σκληρό.


  • Έντονες μαύρες γραμμές eyeliner

Το drama look που θα επικρατήσει φέτος είναι με παχιά γραμμή eyeliner που θα περιοριστεί μόνο στο επάνω βλέφαρο. Αν θέλεις το τελικό αποτέλεσμα να είναι πιο έντονο, μπορείς να εφαρμόσεις περίγραμμα και στο κάτω μέρος απλά προτίμησε να μην είναι μαύρο χρώμα και να το σβήσεις απαλά με μια σκιά πιο ανοιχτή.


  • Χρωματιστές σκιές και eyeliner σε διάφορες αποχρώσεις

Αν σου αρέσει λοιπόν να παίζεις με τα χρώματα τότε είναι η κατάλληλη περίοδος για σένα.

Στις κορυφαίες αποχρώσεις σκιών θα δούμε το ροζ και το μωβ. Ωστόσο υπήρξαν και άλλα πολλά χρώματα που ξεχώρισαν στις πασαρέλες των οίκων. Μη διστάσεις να βάλεις χρώμα και στο eyeliner σου που θα κάνει το βλέμμα πιο έντονο.


  • Top επιλογή για τα μάτια είναι το μπλε!

Το χρώμα που ξεχώρισε περισσότερο απ’ όλα στο μακιγιάζ των ματιών, είναι το μπλε.

Είτε στην απόχρωση του navy ή του classic blue, είτε σε παστέλ και γαλάζια απόχρωση που θα δημιουργήσουν ένα πιο νεανικό look.


Εντυπωσιακά χείλη για τη νέα σεζόν

Τα έντονα κόκκινα χείλη δεν θα μπορούσαν να λείψουν ούτε αυτή τη σεζόν. Διαχρονικό και σαγηνευτικό το κόκκινο χρώμα στα χείλη που όλες οι γυναίκες λατρεύουν για κάθε περίσταση.


Δοκίμασε διάφορες αποχρώσεις του κόκκινου για να δεις ποια ταιριάζει στη δικιά σου επιδερμίδα. Τέτοιες αποχρώσεις μπορεί να είναι είτε πιο τριανταφυλλί είτε πιο κοραλί.


Τα σκούρα χρώματα στα χείλη θα κάνουν την εμφάνιση τους την περίοδο άνοιξη / καλοκαίρι. Αν και συνήθως τα σκούρα χρώματα κραγιόν είναι πιο φθινοπωρινά / χειμωνιάτικα, φέτος θα έχουν την τιμητική τους. Τέτοιες αποχρώσεις είναι το μπορντό και τα vampy χρώματα.


Άλλη μια πρόταση για τη σεζόν είναι τα ombre χείλη. Πρόκειται για μια τάση που θέλει το χρώμα του κραγιόν να μην είναι μόνο ένα, αλλά συνδυασμός δυο ή περισσότερων αποχρώσεων. Μπορείς να εφαρμόσεις ένα σκούρο περίγραμμα σε όλο το μήκος των χειλιών σου και να το σβήσεις εσωτερικά με πιο φωτεινές αποχρώσεις κραγιόν.

36 Προβολές
bottom of page