top of page
  • Εικόνα συγγραφέαEleni Zeimpeki

Κοινά λάθη στο μακιγιάζ


Κοινά λάθη στο μακιγιάζ

Υπάρχουν αρκετά μυστικά για ένα άψογο μακιγιάζ που πολλές φορές εμείς οι γυναίκες, είτε από άγνοια είτε από βιασύνη δεν τα εφαρμόζουμε με αποτέλεσμα να έχουμε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θέλουμε να πετύχουμε.


Διαβάστε παρακάτω τα πιο συνηθισμένα λάθη και πως να τα αποφύγετε.


Δεν ενυδατώνετε το πρόσωπο σας πριν το μακιγιάζ

Είτε το δέρμα σας είναι λιπαρό, είτε ξηρό, η ενυδάτωση είναι το πιο απαραίτητο βήμα πριν το μακιγιάζ σας. Αφού έχετε πλύνει το πρόσωπο σας, απλώστε την ενυδατική σας κρέμα. Αφήστε την λίγο να την απορροφήσει το δέρμα σας και στη συνέχεια ξεκινήστε το μακιγιάζ. Αν δεν το κάνετε αυτό, το makeup δεν θα στρώσει σωστά και το δέρμα σας θα φαίνεται αφυδατωμένο.

SOS: Δεν ξεχνάμε ποτέ τη περιοχή των ματιών. Βάζουμε πάντα κρέμα ματιών ώστε να στρώσει το concealer και να μην κάνει γραμμές στη διάρκεια της ημέρας.


Αγοράζετε λάθος απόχρωση makeup

Το πιο σύνηθες λάθος που βλέπουμε στο μακιγιάζ μιας γυναίκας είναι η διαφορά ανάμεσα στο χρώμα του προσώπου με το λαιμό και το ντεκολτέ. Οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν ότι το λίγο πιο σκούρο makeup τους δίνει χρώμα στο πρόσωπο. Διαλέγοντας τη σωστή απόχρωση, το μακιγιάζ σας θα φαίνεται φυσικό.

SOS: Σβήνουμε πάντα το makeup προς το λαιμό και δεν το αφήνουμε στο τελείωμα του περιγράμματος.


Γεμίζετε τα φρύδια σας με λάθος χρώμα

Τα καλοσχηματισμένα φρύδια είναι πολύ σημαντικό στοιχείο στο πρόσωπο μας. Αν όμως δεν έχετε φυσικά πλούσια και πυκνά φρύδια, και χρειαστεί να τα γεμίσετε, δοκιμάστε χρώματα κοντά στη φυσική σας απόχρωση και όχι πιο έντονα. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε με μια σκιά φρυδιών.

TIP: Αν πιστεύετε ότι θα δυσκολευτείτε δοκιμάστε μάσκαρα φρυδιών. Με ένα πέρασμα θα έχετε τονισμένο αλλά φυσικό αποτέλεσμα.


Έντονη μαύρη γραμμή στα μάτια

Ναι, σίγουρα και θέλουμε ένταση στα μάτια αλλά με σωστό τρόπο. Το έντονο μαύρο χρώμα, αν δεν το χρησιμοποιήσουμε σωστά, θα κάνει τα μάτια σας μικρά και άγρια. Βλέπουμε πολλές γυναίκες να επιλέγουν να αφήνουν το επάνω μέρος του ματιού χωρίς κάποια σκιά και να βάζουν μια έντονη μαύρη γραμμή στο κάτω μέρος. Αν μιλάμε για ένα πρωινό μακιγιάζ δοκιμάστε πιο φυσικούς τόνους που θα αναδείξουν το χρώμα των ματιών σας και θα σας δώσουν την ένταση που επιθυμείτε.


Υπερβολικό μακιγιάζ

Το makeup, το ρουζ, το μολύβι ματιών και το κραγιόν όταν φοριούνται σε υπερβολικές ποσότητες δεν κολακεύουν καθόλου το πρόσωπό μας. Δοκιμάστε πιο έντονο μακιγιάζ από το καθημερινό σας αλλά χωρίς υπερβολές. Και μην ξεχνάτε ότι το φυσικό μακιγιάζ μας κάνει πιο όμορφες και πιο λαμπερές!

bottom of page