top of page
  • Εικόνα συγγραφέαEleni Zeimpeki

Πώς να αποκτήσεις τα τέλεια φρύδια


Τα φρύδια είναι η κορνίζα του προσώπου μας. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να έχουν σωστό σχήμα και χρώμα. Για να καταφέρεις να έχεις σωστό σχήμα, θα πρέπει να ακολουθήσεις κάποια εύκολα tips που θα αναδείξουν την φυσική σου ομορφιά!


Κράτα το φυσικό τους σχήμα

Φυσικά και μπορείς να αλλάξεις το σχήμα τους αλλά συνήθως το φυσικό μας σχήμα ή κάτι κοντά σε αυτό, είναι το ιδανικό για το πρόσωπό μας. Μπορείς να βγάλεις προσεκτικά τις τρίχες ανάμεσα στα φρύδια, όμως πρόσεξε μην το παρακάνεις. Καθάρισε τις μικρές τρίχες που είναι γύρω από το φρύδι και όχι πάνω σε αυτό. Μην ξεχνάς ότι θέλουμε πυκνά φρύδια!


Μάθε να τα βάφεις σωστά

Το σωστό βάψιμο φρυδιών είναι να γεμίσεις τα κενά σου και όχι να το σχεδιάσεις όλο. Έτσι θα έχεις φυσικό αποτέλεσμα χωρίς υπερβολές. Δοκίμασε ποιο προϊόν είναι κατάλληλο για τα δικά σου φρύδια (μολύβι, μάσκαρα, σκιά, gel). Προσπάθησε να αποφύγεις έντονες γωνιές και να μην ξεκινάς από την μεριά της μύτης. Βάζε μικρή ποσότητα από το προϊόν που έχεις επιλέξει για να μην χάσεις τον έλεγχο και έτσι θα έχεις ένα φυσικό αποτέλεσμα.


Σωστή απόχρωση

Η σωστή απόχρωση θα σου δώσει το τέλειο αποτέλεσμα. Στο προϊόν που θα επιλέξεις για τον σχηματισμό των φρυδιών σου, διάλεξε ένα χρώμα που να είναι κοντά στο χρώμα της τρίχας. Το πιο ανοιχτό θα φαίνεται ξένο ενώ το πιο σκούρο θα σε αγριεύει. Αν θέλεις να έχεις ένα πιο μόνιμο αποτέλεσμα μπορείς να δοκιμάσεις την βαφή για τα φρύδια. Προσοχή όμως να είναι κατάλληλη για τα φρύδια και όχι αυτή που χρησιμοποιούμε στα μαλλιά.


Σταθεροποίηση

Καλό θα είναι να χτενίζεις τα φρύδια σου για να παίρνουν τη σωστή φορά και να μην είναι ατίθασα. Αυτό θα σε βοηθήσει ώστε να δεις που έχεις τα κενά και να γεμίσεις μόνο αυτά τα σημεία. Για τον λόγο αυτόν υπάρχουν τα ειδικά gel φρυδιών.

Περιποίηση

Για να έχεις πυκνά και υγιή φρύδια θα πρέπει να τα ενυδατώνεις. Μια φορά την εβδομάδα προσπάθησε να βάζεις κάποιο έλαιο, όπως καστορέλαιο, αμυγδαλέλαιο ή λάδι καρύδας.

Tip: Αν έχεις αρκετά κενά, χρησιμοποίησε κάθε βράδυ καστορέλαιο και θα δεις ποσό γρήγορα θα έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις!


Επίσκεψη σε ειδικό

Αν δεν είσαι σίγουρη και πιστεύεις ότι δεν θα τα καταφέρεις, κλείσε ένα ραντεβού σε έναν brow expert και αυτός θα σου δώσει το κατάλληλο σχήμα για το προσώπου σου και θα σου λύσει ότι απορίες έχεις.

bottom of page